Czimborák DVTK 1910

Czimborák DVTK 1910

13/14: Czimborák on tour: Paks

2013. október 20. - czimborák

2013.10.19.

Talán a spontán indulás, vagy az előző hétvégi hosszú és költséges túra miatt most csak ketten vágtunk neki az útnak. A Keletinél felvett a Czimbora, így indultunk tovább Paks felé. Természetesen kilógattuk az ablakon a sálat, így az M6-oson rengeteg dudáló, integető, kiabáló emberrel találkoztunk. Már ekkor borítékolható volt, hogy nem 50en leszünk a vendégszektorban. Sajnos mostanában kevés olyan túra volt, ahol ilyen sok diósgyőri kocsival futottunk volna össze az odaúton. (..bár így jobban belegondolva azért akad néhány olyan út is, amelyet némi szesz elfogyasztása után teleportálva tettem meg..)

Így hát az odaút sem telt eseménytelenül, sőt.. egy előre be nem tervezett paksi városnézés után inkább jobbnak láttuk bekapcsolni a GPS-t. Kis idő múlva aztán a rengeteg piros ruhás ember jelezte, hogy jó helyen járunk. Az egy főre jutó részegek száma igencsak magas volt, és a vendégszurkolóknak kialakított parkolóhelyek számának is csak a friss szántás szabhatott határt. Aztán mikor a vendégszektor felé sétálva illuminált állapotú férfiak rontottak elő az útszéli bokrokból, majd artikulálatlan "DIÓŐŐ" üvöltések közepette megpróbáltak megküzdeni a vízelvezető árokkal.. hát azt a látványt én sosem felejtem el. Az egyik előre borult, a másik hátra, aztán egymást vissza-vissza rántva végül is nagy nehezen, négykézláb csak kikecmeregtek. A könnyem kicsordult a röhögéstől. Hogy a Czimborám idézzem: "Fura látni józanul, milyen vagy részegen, mi?" No comment.

A stadionba érve kiakasztottuk a drapinkat, aztán egy büfés kitérő után elfoglaltuk helyünket a lelátón. A meccs.. nos igen. A hangerő, a füst, az hogy ennyire egy hullámhosszon volt a tábor és a csapat.. Barczi gólja után én például teljesen elvesztettem az önuralmam. Ez egy csoda amit mi most átélünk. Persze bőven láttunk már szép meccseket, és jó teljesítményt.. a szerencsésebbek még az aranycsapat idejéről is.. de ez ami most zajlik, valami olyan dolog, amit még sokáig fogunk emlegetni. A történelmet éljük meg barátaim. Ne mulasszátok el egyetlen percét sem, és aki teheti, jövőhéten Szombathelyen is szurkolja ki a három pontot! Ez már nagyon jár nekünk!
-Rados.

Paks_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://czimborak-dvtk.blog.hu/api/trackback/id/tr845589817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása